Fördelarna med att installera ett kabelnätverk

Att installera kabelnätverk har en rad olika fördelar jämfört med trådlöst wifi. För det första ger det generellt betydligt snabbare dataöverföring jämfört med trådlösa nätverk. Det minskar också risken för att andra ska snylta på ditt nätverk eller dela ditt nätverk. Vidare hindrar det obehöriga användare från att fånga upp data. En annan fördel med att använda sig utav kabelnätverk är att wifi lättare drabbas av störningar än vad trådlösa nätverk gör. För den som arbetar med viktiga projekt som behöver levereras snabbt och effektivt kan sådana här störningar medföra förseningar och försämrade resultat. Inte minst sagt är det otroligt enerverande med konstanta avbrott i nätverket.

Trådlöst nätverk kontra trådat nätverk

För den som vill kunna ladda ner stora filer och streama video med hög hastighet finns det inget som mäter sig med en trådad anslutning jämfört med trådlöst.

I ett trådat nätverk används nätverkskabel för att ansluta olika enheter till nätverket, vilket i sin tur innebär ett avsevärt snabbare trådlöst nätverk. Det är en viktig faktor att ta i beaktning, särskilt i de användningsområden som internet önskas användas inom som exempelvis streaming av film eller online spelande. Ett trådat nätverk har vanligtvis väldigt hög hastighet som ligger på omkring mellan 100Mbps och 10 Gbps. De är förhållandevis säkra och stabila och gör att surfandet blir en tryggare upplevelse. Ju högre bredbandshastigheten är desto högre krav ställs på utrustningen och dess placering. För en maximal hastighet och stabilitet ska du helst välja nätverkskabel, fråga din nätverkstekniker om detta när du ber om hjälp med datanät.

De flesta nätverk idag är delvis trådade på det sättet att nätverkskabel används för att ansluta till en router eller eventuella switchar och accesspunkter i olika områden i bostaden eller på företaget. Det är alltid bra att först lägga grunden för ett trådat nätverk innan ett trådlöst nätverk skapas. Ett trådlöst nätverk är inte alls lika säkert och pålitligt och saknar den säkerhetsnivå de allra flesta önskar ha. Det finns också risk att installera trådlöst nätverk på osäkra grunder.

Även om trådlöst nätverk är ett populärt och modernt val i samtliga hushåll och inom många företagsbranscher är det inte alls ett lika säkert alternativ som kabelnätverk. Moderna routrar och nätverkskort har ethernet-portar som kan överföra upp till en gigabit i sekunden.

Nätverksinstallation

Ett nätverk består av två eller fler datorer som är ihopkopplade med varandra i syfte att kunna byta och dela filer, kommunicera digitalt osv. De vanligaste typerna är som nämnt trådlösa nätverk (WAN) och lokala nätverk (LAN). För att få den optimala nätverksinstallationen rekommenderas service av nätverstekniker. Datahjälp stockholm har exempelvis flertal kunniga nätverkstekniker som hjälper dig att dra kabel och installera den mest stabila internetuppkopplingen till ditt hem eller företag. För att skapa ett stabilt och pålitligt nätverk krävs kompetens och kunskap inom teknik, så det kan vara bra att veta att det finns personer med över 10 års erfarenhet som kan hjälpa till med det ändamålet, särskilt om det gäller utomhusinstallationer.

Hur kommer jag igång med trådat nätverk?

Det kan vara svårt att på egen hand dra kabel, men tacksamt nog finns det företag som jobbar med att göra just detta. Du kan enkelt få hjälp med din dator och installation av nätverk genom exempelvis datorservice stockholm. De kan hjälpa dig att installera nätverk både i hemmet och på kontoret. Det ger en ökad trygghet i att installationen blir korrekt utförd och att ditt internet blir så stabilt och stadigt som möjligt. Du kan också få hjälp med att göra datorn betydligt snabbare genom att avlägsna onödiga program, få bort virus eller byta din SSD-disk. För att garantera att internet blir så stabilt och snabbt som möjligt finns datahjälp Stockholm att få.

Tarottolkning online

Har du drömt om att ta reda på hur din framtid ska se ut? Du kanske även funderat på vilka […]